Over

Fotofestival Schiedam

Fotofestival Schiedam vindt plaats van 18 t/m 28 oktober 2018 en is een jaarlijks terugkerende fotomanifestatie van tien dagen waar ontwikkelingen binnen de fotografie worden getoond aan de hand van een thema die de relatie tussen fotografie en de wereld verkent. Want fotografie is actueel én urgent. Dit zo vertrouwde medium geeft vorm en kleur aan de wijze waarop wij onze realiteit zien, in steeds grotere mate. Fotofestival Schiedam wil prikkelende en hoogwaardige beeldverhalen belichten die recht doen aan de complexiteit van het hedendaagse kijken. En die laten zien dat er een wereld van keuzes en gedachten schuilgaat achter het uiteindelijke geschoten ‘plaatje’.

Net als voorgaande jaren wordt Fotofestival Schiedam gekenmerkt door de bijzondere combinatie met andere (kunst)disciplines. Op bijzondere locaties in de historische binnenstad worden verschillende kunstprojecten tentoongesteld, van de hand van zowel jong aanstormend talent als gevestigde namen. Nog meer dan voorgaande jaren wil de organisatie zo de onderscheidende culturele positie van Schiedam binnen de grootstedelijke periferie van Rotterdam uitlichten.

RE: SEARCH

Het thema van deze zesde editie van Fotofestival Schiedam is Re:Search. Een thema dat de fotograaf als onderzoeker en renaissancemens onderzoekt en uitdiept. Het festival biedt hierbij context in de vorm van tentoonstellingen, interventies en een randprogrammering bestaande uit lezingen, workshops en rondleidingen. Er wordt samengewerkt met beeldende kunstinstellingen uit Schiedam en Rotterdam en er worden landelijke en internationale partners betrokken die het tentoonstellen van beeldcultuur in al zijn vormen centraal stelt, zowel in de online als de offline wereld.

PERS & PARTNERS

Meer informatie over Fotofestival Schiedam? Neem gerust contact op met Marianne Herijgens, communicatie & pr: communicatie@fotofestivalschiedam.nl. Beeldmateriaal, logo en persberichten zijn hier te downloaden.

VRIJWILLIGERS

Fotofestival Schiedam kan niet bestaan zonder vrijwilligers! Draag je fotografie en het culturele leven van Schiedam een warm hart toe en heb je zin om samen met het team een fantastisch festival neer te zetten? We zoeken enthousiaste suppoosten, publieksbegeleiders en vliegende keeps. Meld je aan via Dhanja Bakker op info@fotofestivalschiedam.nl.

FOTOGRAFEN

We zijn altijd geïnteresseerd om werk te zien van fotografen. Houdt er wel rekening dat met een klein team weinig tijd is om iedereen te beantwoorden, maar mochten we geïnteresseerd zijn dan nemen we uiteraard contact op. Een link naar je website is voldoende, we houden onze inbox graag zo licht mogelijk.

Beeld van exposities en opbouw op deze pagina: Jesse Kraal

PROJECTTEAM

zakelijke leiding
Marcel Kollen
conceptontwikkeling
Chee Yee Tang, Lise Straatsma
programmateam
Marcel Kollen, George Knegtel
locaties en creatieve productie
Maruschka Kartosonto
pr& online communicatie
Chee Yee Tang, Femke Akkerman
design
Studio Spass
website
Sean Jeronimus (Twee)
tentoonstellingsontwerp
George Knegtel, Maruschka Kartosonto
vrijwilligerscoordinatie
Dhanja Bakker
citymarketing
S’DAM
open call beeld
Nikon Small World
Dr. Igor Siwanowicz -Front foot (tarsus) of a male diving beetle
Marek Mis- Air bubbles formed from melted ascorbic acid (vitamin C) crystals
met dank aan:
alle vrijwilligers, deelnemers, fotografen, partners, uitvoerders en andere betrokkenen. Onze dank is groot!

colofon

Fotofestival Schiedam
info@fotofestivalschiedam.nl

organisator
Stichting Daguerre
bestuur
Frank Dirks
Laurens de Boer
Vanya Pieters

 

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Partners& Subsidiënten