Over

Fotofestival Schiedam

Fotofestival Schiedam (FFS) vindt plaats van 3 september t/m 20 september 2020. FFS is een jaarlijks terugkerende fotomanifestatie die Schiedam gedurende drie weekenden in de ban brengt van de hedendaagse fotografie. Ontwikkelingen binnen het medium worden getoond aan de hand van een thema dat de relatie tussen fotografie en de wereld verkent. Want fotografie is actueel én urgent. Fotofestival Schiedam wil prikkelende en hoogwaardige beeldverhalen belichten die recht doen aan de complexiteit van het hedendaagse kijken. Fotofestival Schiedam kenmerkt zich door de frisse combinatie van diverse genres binnen de fotografie, getoond op een bijzondere locatie in de historische binnenstad. De programmering omvat zowel jong aanstormend talent als gevestigde namen zoals onze hoofdexpositie Magnum | Picture Yourself, gepresenteerd in ruimtelijke installaties die voorbij gaan aan het idee van een platte foto aan de muur.

TRANSITIES

Het thema dit jaar is TRANSITIES. Hoewel we – in het westen – genieten van een ongekende welvaart, lijkt een gevoel van chaos en onbehagen te heersen. Verschillen tussen rijk en arm en links en rechts lijken almaar toe te nemen. Met andere woorden, het historische moment waarin wij leven lijkt een kantelpunt te bereiken, waarin verschillende crises zich voordoen. Deze crises, of liever transities, vormen de rode draad in editie 2020 van Fotofestival Schiedam. Fotografie is bij uitstek een medium van transitie en stelt ons in staat te reflecteren op dit moment van transitie. Als stilstaand beeld maakt fotografie als het ware een uitsnede van tijd en ruimte. Maar juist deze uitsnede wijst erop dat de wereld nooit stilstaat. Stilstand kan alleen maar bestaan bij gratie van beweging, een transitie naar een volgend tijdperk.

PERS & PARTNERS

Meer informatie over Fotofestival Schiedam? Neem gerust contact op met Kim de Hoop, communicatie & pr: communicatie@fotofestivalschiedam.nl. Beeldmateriaal, logo en persberichten zijn hier te downloaden.

VRIJWILLIGERS

Fotofestival Schiedam kan niet bestaan zonder vrijwilligers! Draag je fotografie en het culturele leven van Schiedam een warm hart toe en heb je zin om samen met het team een fantastisch festival neer te zetten? We zoeken enthousiaste suppoosten, publieksbegeleiders en vliegende keeps. Meld je aan via  info@fotofestivalschiedam.nl.

 

 

Met dank aan:
alle vrijwilligers, deelnemers, fotografen, partners, uitvoerders en andere betrokkenen. Onze dank is groot!

colofon

Fotofestival Schiedam
info@fotofestivalschiedam.nl

 

 

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Partners& Subsidiënten