Fotofestival Schiedam

Fotofestival Schiedam is een  jaarlijks terugkerende fotomanifestatie waar ontwikkelingen binnen de fotografie worden getoond aan de hand van een actueel thema. Van 18 tot en met 28 oktober 2018 vindt de zesde editie van het festival plaats.Het festival roept fotografen en andere beeldprofessionals die fotografie gebruiken op, om bestaand werk of voorstellen in te dienen aan de hand van het thema van dit jaar: Re: Search.

Open Call – Fotofestival Schiedam 2018. Beeld: Nikon Small World Dr. Igor Siwanowicz.

Andere disciplines

De Open Call is dit jaar niet exclusief voor het fotografische veld of de kunstwereld. We moedigen o.a onderzoekers, activisten, kunstenaars en studenten uit andere maatschappelijke en wetenschappelijke disciplines aan om beeldmateriaal, dat onderdeel is van hun onderzoek of werkproces, in te dienen.
Er wordt een breed scala aan genres en werk overwogen, variërend van: lange termijn fotojournalistiek en documentaire, bewegend en stil, multimediaal werk & collages, virtual reality, internetprojecten, archiefbeeld en collecties, installaties, wetenschappelijk beeld, visualisaties  en publicaties.

Aanmelden

Aanmelden was mogelijk tot 1 augustus. Heeft u zich aangemeld, maar nog geen reactie? Houd er rekening mee dat met een klein programmateam er weinig capaciteit is om in een vroegtijdig stadium te corresponderen over het selectieproces en/of de inhoud van het voorstel wat is ingediend. Mid september ontvangen de geselecteerden bericht van het programmateam over de verdere invulling van de presentatie.

Tot slot

Het werk van geselecteerden wordt tentoongesteld op het fotofestival en samengesteld in overleg met het programmateam. Ook worden de presentaties gepubliceerd en gepromoot via onze website en social media. Er worden geen beelden gebruikt zonder de toestemming van de maker. Fotofestival Schiedam heeft een specifieke focus op hoe fotografie wordt gepresenteerd buiten de white cube en hoe het werk interacteert  met de diverse en historische locaties die Schiedam te bieden heeft; van windmolens tot lege winkels en van oude cinema’s tot de openbare ruimte.

Terugblik op het fotofestival van 2017? Bekijk hier de website van vorig jaar.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren