Locatie

5 Ruimte in Beweging-KunstWerkt

In het hart van de historische Schiedamse binnenstad, op een steenworp afstand van het Wennekerpand, vindt je een platform en werkplaats voor podiumkunsten en beeldende kunst: Ruimte in Beweging. Daar organiseert een grote groep kunstenaars uit Schiedam en omgeving, verenigd onder stichting KunstWerkt, een tiental tentoonstellingen per jaar en daaraan gerelateerde activiteiten.Tijdens het festival worden er exposities gehouden.

Boterstraat 81, Schiedam
ruimteinbeweging.nl

Openingstijden: 11:00 tot 17:00 uur
gesloten op maandag en dinsdag.

Exposities op deze locatie:

In 1997 werd vanwege de ‘Freedom of Information Act’ uit een collectie CIA documenten “A Study of Assassination” vrijgegeven. Deze handleiding verwijst naar het ‘Guatemalan Destabilization Programme’ uit 1954. Dit programma had tot doel om de toen recentelijke democratisch verkozen leider van Guatemala, kolonel Jacobo Arbenz Guzman, af te zetten.

Meer info

Het onvermogen van de moderne mens om te mogen en te kunnen falen staat centraal in de serie Towers. Deze beelden van Lana Mesić zijn een verzameling van illusies en een protest tegen de huidige samenleving waarin er vrijwel geen ruimte meer is voor de ‘loser’ of de antiheld.

Meer info

Investigation of Love is een project dat plaatsvond tussen 2015 en 2018 en zoekt naar de raakvlakken tussen thema’s zoals grenzen, bureaucratie, romantiek en waarheid. Het werk onderzoekt de foto als bewijs en in het bijzonder of foto’s als bewijs kunnen dienen voor een abstract begrip als liefde.

Meer info