Locatie

3 Atelier Jacques Tange

Kunstenaar Jacques Tange opent speciaal voor Fotofestival Schiedam 2018 zijn bijzondere atelier aan de Schie.

Schie 50-52, Schiedam

Openingstijden: 11:00 tot 17:00 uur
Op maandag en dinsdag gesloten.

Exposities op deze locatie:

Tijdens Fotofestival Schiedam presenteren  vier regionale fotografen hun werk in de groepsexpositie Beoogd. Waar de één de innerlijke werkelijkheid aangrijpt voor het maken van werk, vindt de ander het in de wereld om zich heen. Het beeld volgt het onderzoek, en legt vast wat de fotograaf beoogd: verwondering of verbazing, een herinnering of een emotie; een interne of externe prikkel. De expositie wordt gecureerd door John Middelkoop.

Meer info

In Ways of Understanding, Voodoo/Vodun onderzoekt Muriel Schouten verschillende representaties van Vodun, de officiële staatsreligie van Benin, West-Afrika. Deze religie wel beter bekend onder de algemene naam ‘Voodoo’, wordt als geloof vaak geassocieerd met primitieve rituelen, occultisme, menselijke offers en zwarte magie.

Meer info

Het project Camouflage van Olga Permiakova is een eerbetoon aan vrouwelijke soldaten die deelnemen aan de anti-terroristen missie in het oostelijke deel van Oekraïne. Permiakova heeft voor dit project meerdere vrouwen geïnterviewd om erachter te komen wat het meest gemist wordt binnen het door mannen gedomineerde Oekraïense leger; en om ditmaal werk vanuit een vrouwelijk oogpunt te creëren.

Meer info

De stad is constant in beweging en biedt merkwaardige onderbrekingen in ons routineuze bestaan, details die we vaak niet meer zien omdat de dagelijkse sleur ons verblind. Promenade onderzoekt deze kleine poëtische intermezzo’s van het urbane leven, en onderzoekt hoe we deze anders kunnen waarnemen en hoe we ons erin kunnen gedragen.

Meer info

Wanneer de vader van Marijn Kuijper in 1983 overlijd, staat de tijd voor hem stil. Zijn vader zal voor hem altijd 36 jaar oud blijven en hij zal altijd zijn 3-jarige dochter blijven. In Regarding you & me onderzoekt Kuijper de band tussen zijn vader en hemzelf. Hiervoor verzamelt en analyseert hij de sporen die zijn vader heeft achtergelaten.

Meer info