FAQ OPEN CALL

1. NAAR WAT VOOR FOTOGRAFIE ZIJN JULLIE OP ZOEK?

We zijn op zoek naar alle soorten fotografisch en op lenzen gebaseerd werk. Dus allerlei soorten foto’s, fotocollages en alternatieve processen zoals tintypes en cyanotypes zijn welkom! Het is wel belangrijk dat je werk past bij het thema van dit jaar: Transities ll.

We accepteren alle vormen van fotografie: van documentair en journalistiek tot beeldende kunst en conceptueel werk, en alles daartussenin. Dit maakt Fotofestival Schiedam zo bijzonder: we zijn een verzameling van fotografie en visuele verhalen, in alle vormen.

2.WELKE BEELDEN ACCEPTEREN JULLIE NIET?

We vragen je rekening te houden met dat dit een landelijk kunstproject is, die te zien zal zijn in drukbezochte openbare ruimtes. Dit betekent dat je werk zal worden gezien door mensen van alle leeftijden (kinderen, opa’s en oma’s, honden enz.) Wees daarom verantwoordelijk met je inzending.

3. WAAROM IS ER EEN VERGOEDING EN WAARVOOR WORDT DEZE GEBRUIKT?

De vergoeding draagt ​​bij aan het werk en de kosten van het bouwen en onderhouden van het Fotofestival Schiedam. De kosten dekken een deel van installatie, onderhoud, vergunningen, aansprakelijkheidsverzekering, het vergoeden van de jury hun tijd en een klein deel van de druk- en productiekosten.

Fotofestival Schiedam is een ​​non-profit project, die samen werkt met vele regionale non-profitorganisaties. De aanvraagkosten dekken slechts 35% van onze totale kosten. Fotofestival Schiedam en onze partners subsidiëren de resterende kosten door subsidies.

We hebben hard gewerkt om de vergoeding voor iedereen zo laag mogelijk te houden!

4. KAN IK MET MEERDERE FOTO’S AANMELDEN?

Een foto zegt meer dan duizend woorden, daarom vragen we je om je meest iconische foto in te sturen. Het limiet is daarom één foto per artiest per aanmelding.

5. ZIJN ER EXTRA KOSTEN ALS IK GESELECTEERD WORD?

Nee. Wij verzorgen alle curatie, designs, vergunningen, verzekeringen, promotie en installatie. Het enige wat je hoeft te doen is op je socials laten weten dat je deel uitmaakt van Fotofestival Schiedam!

6. IK WOON NIET IN NEDERLAND OF EUROPA, KAN IK DEELNEMEN AAN DE OPEN CALL?

Absoluut! De Open Call verwelkomt voor fotografen van over de hele wereld. De geselecteerde artiesten in vorige edities van de tentoonstelling kwamen uit 17 verschillende landen, onder andere; India, China, Zuid-Afrika, Singapore, Rusland en Brazilie.

7. WAT GEBEURT ER MET MIJN PRINT NA HET FESTIVAL?

De foto blijft in jouw eigendom. Door akkoord te gaan bevestig je dat FFS de foto mag worden geexposeert op de 2021 editie van het festival. Je werk zal worden getoond met naamsvermelding. De foto wordt eenmalig door ons geprint. Na afloop van het festival kan je de foto ophalen op locatie, anders wordt deze vernietigd.

We kunnen helaas geen foto’s verzenden naar het buitenland, behalve als de artiest hier zelf (financiële)verantwoordelijkheid voor neemt.