Deze serie is een verzameling foto’s die in scene zijn gezet, gebaseerd op de taal die werd gebruikt tijdens de Brexit-campagne.

Meer info

Fotografe Marisol Mendes onderzoekt wie ze is in relatie tot haar vrouwelijke lijn van haar familie in haar serie Madre. Het is een terugkeer naar de baarmoeder, een reis terug naar haar moederland Bolivia, waar vrouwen gewhitewashed worden en op een eendimensionale en fallocentrische manier worden weergegeven, ondanks de rijke vrouwelijke diversiteit.

Meer info

Magnum Photos is een internationale coöperatie van fotografen in 1947 gesticht door de beroemde fotografen Robert Capa, Henri Cartier-Bresson en David Seymour.  Het fotoagentschap heeft in de afgelopen eeuw een mythische status verworven en wordt nog altijd door sommige jonge fotografen als het hoogst haalbare gezien. 

Meer info

Deze serie observeert de werking en politiek van lokaal bestuur in de setting van de kleine Himalaya-staat Sikkim, die ooit een monarchie was voordat het in 1975 door India werd geannexeerd.

Meer info

De serie Sea and Jewelry van Japanse fotograaf Yoshi Okamoto geeft ons kijkje in de wereld van tranen en liefdesverdriet, door een informele en vooral zeer intieme en kwetsbare lens.

Meer info

Fotograaf Mpumelelo Buthelezi toont in zijn serie The Raw Lifestyle of Hostel Dwellers de sfeer en de veranderende levensstijl binnen het Nance Field Hostel in Soweto, Johannesburg.

Meer info

Deze stimuleringsprijs is een initiatief van Cultureel Forum Schiedam en biedt drie Nederlandse fotografen een stipendium. Aan dit stipendium is een opdracht verbonden voor het realiseren van nieuw werk binnen het thema de sociale verandering van de stad.

Meer info