Atelier Jacques Tange

Ways of Understanding, Voodoo/Vodun

Muriel Schouten

In Ways of Understanding, Voodoo/Vodun onderzoekt Muriel Schouten verschillende representaties van Vodun, de officiële staatsreligie van Benin in West-Afrika. Deze religie wel beter bekend onder de algemene naam ‘Voodoo’ wordt als geloof vaak geassocieerd met primitieve rituelen, occultisme, menselijke offers en zwarte magie.

Schouten bestudeerde de Westerse representatie van Vodun vanuit drie verschillende sociaal-culturele perspectieven: koloniale archieven, antropologische musea en Hollywood films. Daarnaast bevraagt ze haar eigen opvattingen door in gesprek te gaan met Alfred Quenum, een hogepriester in Vodun, wat werd opgevolgd door een reis naar Benin alwaar zij hem op de voet volgde bij ceremonies en priesterlijke taken.

Onderdeel van Alumni aan de Schie

Muriel Schouten is één van de vijf recent afgestudeerde fotografen van een kunstacademie in Nederland die hun fotografische werken tonen. Met hun afstudeerwerk wordt de laatste stap genomen naar een afronding van jaren aan leren en experimenteren. Dit werk representeert tegelijkertijd de eerste stap naar de buitenwereld, waarin de alumni een eigen plek zullen gaan vinden in het fotografische werkveld. Voor een overzicht van alle Alumni aan de Schie, klik hier.

3 Atelier Jacques Tange

Schie 50-52, Schiedam

Openingstijden: 11:00 tot 17:00 uur
Op maandag en dinsdag gesloten.

Bekijk op kaart