HOOFDLOCATIE

Stipendium Schiedams Water

Sanne Donders, Sander van Wettum en Kevin Osepa

Deze stimuleringsprijs is een initiatief van Cultureel Forum Schiedam en biedt drie Nederlandse fotografen een stipendium. Aan dit stipendium is een opdracht verbonden voor het realiseren van nieuw werk binnen het thema de sociale verandering van de stad. De fotografen richten hun lens op het hedendaagse Schiedam. De jeneverindustrie in de 19e eeuw en de havenindustrie in de 20e eeuw hebben Schiedam al lange tijd een aankomststad van diverse migratiestromen gemaakt. Als gevolg is de bevolking van Schiedam divers van achtergrond en bovendien continu in verandering. Wat gebeurt er nu in de Schiedamse wijken en hoe is het almaar veranderende sociale weefsel zichtbaar in de uithoeken van de stad? Met deze opdracht worden de fotografen op pad gestuurd. 

Uit een stille scouting heeft een vakjury drie fotografen geselecteerd. De jury van het Stipendium Schiedam Water 2020 bestaat uit Ruud Visschedijk (directeur Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam), Reyn van der Lugt (fotografieverzamelaar en voormalig directeur van het Groninger Museum) en Rebecca Simons (curator). 

De geselecteerde fotografen zijn Sanne Donders, Sander van Wettum en Kevin Osepa. Zij gaan de komende maanden Schiedam in beeld brengen, elk op hun eigen manier. Tijdens het Fotofestival Schiedam in mei worden zowel de resultaten van hun fotografisch onderzoek naar de stad als het proces daarvan getoond. 

http://cultureelforumschiedam.nl/

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

HOOFDLOCATIE

Dirkzwagerterrein
Groenweegje 7
3111 PB Schiedam

Openingstijden: Vrijdag: 10:00-20:00
Zaterdag: 10:00-18:00
Zondag: 10:00-18:00

Bekijk op kaart