Atelier Jacques Tange

Promenade

Melissa Schriek

Heb je de laatste tijd wel eens goed rondgekeken? Valt het je op dat sommige straatpalen lichtjes naar elkaar toe buigen, alsof ze hunkeren naar contact? Zie je een plastic tas flikkerend in het zonlicht of rode bakstenen voorzichtig geschikt tot een toevallig sculptuur? De stad is constant in beweging en biedt merkwaardige onderbrekingen in ons routineuze bestaan, details die we vaak niet meer zien omdat de dagelijkse sleur ons verblind.

Promenade onderzoekt deze kleine poëtische intermezzo’s van het urbane leven, en onderzoekt hoe we deze anders kunnen waarnemen en hoe we ons erin kunnen gedragen. In dit digitale tijdperk, waarin we lijken te willen ontsnappen in talloze digitale platforms in plaats van ons bewust te zijn van onze direct omgeving, biedt Promenade ons een leidraad voor de uitzonderlijkheid van alledaagse vista’s en elementen die meestal over het hoofd worden gezien.

Onderdeel van Alumni aan de Schie

Melissa Schriek is één van de vijf recent afgestudeerde fotografen van een kunstacademie in Nederland die hun fotografische werken tonen. Met hun afstudeerwerk wordt de laatste stap genomen naar een afronding van jaren aan leren en experimenteren. Dit werk representeert tegelijkertijd de eerste stap naar de buitenwereld, waarin de alumni een eigen plek zullen gaan vinden in het fotografische werkveld. Voor een overzicht van alle Alumni aan de Schie, klik hier.

3 Atelier Jacques Tange

Schie 50-52, Schiedam

Openingstijden: 11:00 tot 17:00 uur
Op maandag en dinsdag gesloten.

Bekijk op kaart