Langs de Schie

Nikon Small World

Helaas is deze expositie i.v.m. diefstal van de doeken niet meer te bezichtigen.

Nikon’s Small World biedt een venster naar een universum, dat alleen door de lens van een microscoop gezien kan worden. Het geeft inzicht in een wereld die de meesten van ons niet dagelijks te zien krijgen en bij stilstaan.

Deze competitie werd voor het eerst in 1975 geïnitieerd om de inspanningen van diegenen die betrokken zijn bij dit specifieke segment binnen de optica te erkennen en toe te juichen. Inmiddels is Nikon Small World uitgegroeid tot een toonaangevende etalage voor fotomicrografen uit de meest uiteenlopende wetenschappelijke disciplines. Het wordt dan ook beschouwd als hét platform dat de schoonheid en complexiteit van het leven, gezien door een  lichtmicroscoop, in al zijn vormen presenteert.

Beeld: Marek Mis- Air bubbles formed from melted ascorbic acid (vitamin C) crystals.

Microfoto

Een microfoto is een technisch document dat van grote betekenis kan zijn voor de wetenschap of de industrie. Maar een goede microfoto is ook een afbeelding waarvan de structuur, kleur, compositie en inhoud een object van schoonheid en verwondering is, open voor verschillende niveaus van bevattingsvermogen en waardering.

Primeur

Elk jaar reist de Small World expositie door heel Noord-Amerika naar geselecteerde musea en centra voor wetenschap. Dit jaar voor het eerst in de geschiedenis, wordt een selectie van de Small World expositie in Europa getoond tijdens Fotofestival Schiedam.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

1 Langs de Schie

Overschiesestraat, Schiedam

Openingstijden: Deze buiten expositie is altijd geopend.

Bekijk op kaart