HOOFDLOCATIE

Magnum Photos presenteert: Picture Yourself

Elliott Erwitt, Bruce Gilden, Philippe Halsman, Martin Parr, Steve McCurry and Paolo Pellegrin

Magnum Photos is een internationale coöperatie van fotografen in 1947 gesticht door de beroemde fotografen Robert Capa, Henri Cartier-Bresson en David Seymour.  Het fotoagentschap heeft in de afgelopen eeuw een mythische status verworven en wordt nog altijd door sommige jonge fotografen als het hoogst haalbare gezien. 

De tentoonstelling Picture Yourself viert de portretfotografie met het werk van zes grote Magnum-fotografen, Elliott Erwitt, Bruce Gilden, Philippe Halsman, Martin Parr, Steve McCurry and Paolo Pellegrin. Elk van de fotografen heeft een kenmerkend eigen visueel vocabulaire. Van de kleurrijke beeldtaal van Martin Parr tot de absurde zwart-wit foto’s van Elliot Erwitt; beelden die veel mensen wel zullen herkennen. 

Deze iconisch geworden foto’s worden tijdens Fotofestival Schiedam getoond naast nieuwe trends in de fotografie en beeldcultuur zoals influencers op Instagram of beeldbankfotografie. Welke status heeft het autonome portret in de huidige wereld van digitale connectiviteit?

© Paolo Pellegrin / magnum photos

 

 

 

HOOFDLOCATIE

Dirkzwagerterrein
Groenweegje 7
3111 PB Schiedam

Openingstijden: Vrijdag: 10:00-20:00
Zaterdag: 10:00-18:00
Zondag: 10:00-18:00

Bekijk op kaart