Hoogstraat 85- OpenArtExchange

#Exchange

Lawrence Kwakye & Tho Simoes

In de tentoonstelling #Exchange experimenteren de Angolese graffiti kunstenaar Tho Simoes en de Nederlandse kunstenaar Lawrence Kwakye met fotografie en het gebruik van fotografie in andere kunstdisciplines. Objecten in foto’s komen tot leven, foto’s verdwijnen in objecten, performances verstillen tot foto’s en nieuwe foto’s ontstaan. De tentoonstelling omvat zowel foto’s als schilderijen, collages, een installatie en een muurschildering in wording.

© Foto In between van Lawrence Kwakye

Tijdens Fotofestival Schiedam worden diverse activiteiten georganiseerd. Zo zal de performance Congolandia meerdere malen worden opgevoerd door Tho Simoes in samenhang met de gelijknamige installatie. Je kunt je eigen in/out fotoshoot met glow-in-the-dark effect samen met met Lawrence Kwakye maken, en er wordt dagelijks een video getoond over de expositie. Voor de laatste update van het programma, check de website www.openartexchange.com.

#Exchange opent op 18 oktober om 18:00-21:00 uur en loopt nog door tot en met de Nationale Kunstweek (11-18 november 2018)

© Foto ‘Congolandia’ van Tho Simoes

De tentoonstelling #Exchange is onderdeel van OpenArtExchange, een internationaal kunstcentrum dat niet-westerse kunstenaars ondersteunt en verbindt met de westerse kunst- en cultuur wereld, onder meer via actieve exchange programma’s met lokale kunstenaars vanuit haar tijdelijke locatie in Schiedam, in afwachting van een permanente locatie in de regio Rotterdam.

10 Hoogstraat 85- OpenArtExchange

Hoogstraat 85

Openingstijden: donderdag t/m zaterdag: 11:00 – 21:00 uur
zondag t/m woensdag: 11:00-18:00 uur

Bekijk op kaart