Atelier Jacques Tange

Beoogd

4 regionale fotografen gecureerd door John Middelkoop en Sjef van Duin

Tijdens Fotofestival Schiedam presenteren  vier regionale fotografen hun werk in de groepsexpositie Beoogd. Waar de één de innerlijke werkelijkheid aangrijpt voor het maken van werk, vindt de ander het in de wereld om zich heen. Het beeld volgt het onderzoek, en legt vast wat de fotograaf beoogd: verwondering of verbazing, een herinnering of een emotie; een interne of externe prikkel. De expositie wordt gecureerd door John Middelkoop en Sjef van Duin.

Esther Zitman

Esther Zitman is afgestudeerd aan de AKI in Enschede. Voor de tentoonstelling Beoogd heeft Zitman een serie GIFs gemaakt die uiting geven aan haar vele obsessies: auto’s, golven, berglandschappen, kroonluchters, (zonne)brillen, nagels, lichtreclames, mooie mannen, lampenwinkels, terrassen en ontploffingen.. Je zou kunnen zeggen dat ze een obsessie voor obsessies heeft. In haar werk experimenteert Zitman met allerlei vormen van fotografie, van collages tot cyanotypes en fotogrammen.

Machteld Schoep

Machteld Schoep is sinds 2003 werkzaam bij Mecanoo architecten in Delft en heeft zich daar ontwikkeld tot architectuurfotograaf. Wat ze tegenkomt tijdens de route op weg naar werk, de supermarkt, het winkelcentrum of een wandeling door de buurt, vertaalt zich in een ongedwongen zoektocht naar een serie van beelden. Zo vindt zij delen van Schiedam die zich als decor aandienen voor haar stadsstillevens.

Diederik Klomberg

Foto’s van Diederik Klomberg lijken op het eerste gezicht op willekeurige momentopnames: een lege weg, een interieur of passanten op een plein. Maar wie  langer kijkt ontdekt tegenstrijdigheden in in het getoonde beeld. Daarmee komt de vertrouwde samenhang van tijd en ruimte op losse schroeven te staan. Er wordt gespeeld met de waarneming: er klopt iets niet, en toch zien de beelden er heel aannemelijk uit. Klomberg maakt soms wel meer dan vijftig opnames voor één enkele foto die allemaal verwerkt worden in het uiteindelijke beeld. De schijnbare objectiviteit van de lens wordt ingezet om de grenzen van perceptie te onderzoeken. Hoe ervaren wij tijd en ruimte? Hoe lang duurt een fotomoment en kan fotografie zich meten met het illusoire karakter van de schilderkunst? Dit zijn vragen die deze fotograaf in zijn beelden onderzoekt.

sven signe den hartogh

Het werk van sven signe den hartogh komt vanuit een diep verlangen om te creëren en is een  weerspiegeling van wat hij doormaakt in zijn leven. In zijn werk staan rauwe emoties centraal. sven signe den hartogh gelooft dat de moderne mens steeds meer losgekoppeld raakt van zijn ware zelf en streeft erna om in zijn werk dit weer dichterbij elkaar te brengen.

 

3 Atelier Jacques Tange

Schie 50-52, Schiedam

Openingstijden: 11:00 tot 17:00 uur
Op maandag en dinsdag gesloten.

Bekijk op kaart