Atelier Jacques Tange

Alumni aan de Schie

Recent afgestudeerde fotografen

Vijf recent afgestudeerde fotografen van verschillende kunstacademies in Nederland tonen fotografische werken die ieder hun eigenheid aan stijl, onderzoek en onderwerp laten zien. Met hun afstudeerwerk wordt de laatste stap genomen naar een afronding van jaren aan leren en experimenteren. Dit werk representeert tegelijkertijd de eerste stap naar de buitenwereld, waarin de alumni een eigen plek zullen gaan vinden in het fotografische werkveld.

Met werk van de getalenteerde alumni: Debbie Schoone, Marijn Kuijper, Melissa Schriek, Olga Permiakova en Muriel Schouten.

Debbie Schoone – How to farm a fish

Onze planeet telt op dit moment zeven miljard bewoners en neemt alsmaar toe. De voedselconsumptie neemt dermate toe dat de huidige landbouwsystemen simpelweg niet langer aan deze vraag kunnen voldoen. In How To Farm a Fish, stelt Debbie Schoone de vraag of er een andere manier is om de wereld van voedsel te voorzien en onderzoekt ze de mogelijkheid van het verduurzamen van viskwekerijen. Lees meer over deze expositie

Marijn Kuijper – Regarding you & me

Wanneer de vader van Marijn Kuijper in 1983 overlijd, staat de tijd voor hem stil. Zijn vader zal voor hem altijd 36 jaar oud blijven en hij zal altijd zijn 3-jarige dochter blijven. In Regarding you & me onderzoekt Kuijper de band tussen zijn vader en hemzelf. Hiervoor verzamelt en analyseert hij de sporen die zijn vader heeft achtergelaten. Lees meer over deze expositie.

Melissa Schriek – Promenade

De stad is constant in beweging en biedt merkwaardige onderbrekingen in ons routineuze bestaan, details die we vaak niet meer zien omdat de dagelijkse sleur ons verblind. Promenade onderzoekt deze kleine poëtische intermezzo’s van het urbane leven, en onderzoekt hoe we deze anders kunnen waarnemen en hoe we ons erin kunnen gedragen. Lees meer over deze expositie.

Olga Permiakova – Camouflage

Het project Camouflage van Olga Permiakova is een eerbetoon aan vrouwelijke soldaten die deelnemen aan de anti-terroristen missie in het oostelijke deel van Oekraïne. Permiakova heeft voor dit project meerdere vrouwen geïnterviewd om erachter te komen wat het meest gemist wordt binnen het door mannen gedomineerde Oekraïense leger; en om ditmaal werk vanuit een vrouwelijk oogpunt te creëren. Lees meer over deze expositie.

Muriel Schouten – Ways of Understanding, Voodoo/Vodun

In Ways of Understanding, Voodoo/Vodun onderzoekt Muriel Schouten verschillende representaties van Vodun, de officiële staatsreligie van Benin, West-Afrika. Deze religie wel beter bekend onder de algemene naam ‘Voodoo’, wordt als geloof vaak geassocieerd met primitieve rituelen, occultisme, menselijke offers en zwarte magie. Lees meer over deze expositie.

 

 

3 Atelier Jacques Tange

Schie 50-52, Schiedam

Openingstijden: 11:00 tot 17:00 uur
Op maandag en dinsdag gesloten.

Bekijk op kaart