Activiteiten

Naast exposities biedt Fotofestival Schiedam een randprogrammering. Deze losse activiteiten worden op deze pagina aangekondigd. Nieuwe programma onderdelen worden via Facebook aangekondigd en op deze pagina geplaatst.

 

Do 18 10 ‘18

Grote Kerk 18:00 - 19:15

Boekpresentatie Objectief Nederland

In 1974 legde Reinjan Mulder een raster over de kaart van Nederland en trok eropuit om op de 52 kruispunten te gaan fotograferen. Doel was de objectieve werkelijkheid van Nederland vast te leggen, ongekleurd door tradities, bereikbaarheid en schoonheidsidealen. In 2017 voltooide Cleo Wächter, het herfotograferen van dit project met ongeëvenaarde precisie, maar niet zonder eigen artistieke inbreng. Deze twee fotoseries, met bijbehorende teksten zijn gebundeld in een historisch document dat de vele veranderingen van het Nederlandse landschap in de afgelopen halve eeuw op een vernieuwende manier in kaart brengt en tegelijk fotografie als kunstvorm en bron van wetenschap bevraagd. Dit boek wordt tegelijkertijd gepresenteerd met de tentoonstelling  van Objectief Nederland die tijdens het festival in de Grote- of Sint Janskerk te zien is.

Meer info

Grote Kerk 19:30 - 22:00

Opening Fotofestival Schiedam

Markeer 18 oktober in je agenda, want dan gaan we de zesde editie van Fotofestival Schiedam op feestelijke wijze openen. De exposities zijn vanaf 16 uur open en de opening zal plaats vinden in de St.Janskerk die vanaf 19.15 uur de deuren opent voor een welkomstdrankje en hapje.

Meer info

Za 20 10 ‘18

Molen de Kameel 10:45 - 13:30

Instawalk 010

Op zaterdag 20 oktober kun je meedoen aan de Instawalks: fotowandelingen georganiseerd door Instawalk010. Neem je camera of smartphone mee en (her)ontdek het mooie Schiedam door de lens! Je kan je opgeven via: instawalknul10@gmail.com. De route start bij Molen de Kameel. We verzamelen om 10.45 en vertrekken om 11:00 uur.

Meer info

Wo 24 10 ‘18

Wenneker Cinema / Wennekerpand 20:15 - 22:15

Instant Dreams

Instant Dreams is een epische poëtische documentaire door Willem Baptist over vier mensen, wiens leven is verbonden door de fascinatie en liefde voor de ‘instant film’ van polaroid. Bekijk de film met een introductie van de filmmaker tijdens Fotofestival Schiedam 2018. 

Meer info