FestivalOok in de stad

Net als ieder jaar mogen de activiteiten die door fotominnend en ondernemend Schiedam worden georganiseerd niet ontbreken. Een deel van de programmering is hier te vinden. In de stad zijn de deelnemers te herkennen aan de speciale FFS-poster.

 

Expo John Middelkoop

Vrijdag 15 september tot dinsdag 31 oktober 2017, Korenbeurs

Chaotische ordening, reflecties op de planologie van de volkstuin.

We kennen het allemaal, vanuit het voorbijgaan in de trein of vanaf de snelweg. De aanblik van de volkstuin. Het beeld van anarchistisch ruimtegebruik waarin geen enkele structuur valt te ontdekken.

In de serie “Chaotische ordening” neemt hij de kijker mee in zijn nieuwsgierigheid naar de omgeving waar we vaak gedachteloos aan voorbij gaan.

John Middelkoop is fotograaf, afgestudeerd aan de Fotoacademie. Hij werkt autonoom en in opdracht. John is naast fotograaf, docent en mentor fotografie.

Beeld: John Middelkoop - Chaotische Orden

Beeld: John Middelkoop – Chaotische Ordening

Expo Easton Davy & Nick Oudshoorn

Vanaf 29 september 2017, Wijning, Wijn & Beleving

In samenwerking met Music Inspired Art presenteert Wijning, Wijn & Beleving een muziektentoonstelling die in het teken staat van Fotofestival Schiedam. In deze expo worden schilderijen en zeefdrukken van jazz- en blueshelden tentoongesteld die Nick Oudshoorn maakte aan de hand van zijn eigen gemaakte foto’s bij optredens. Daarnaast zijn schilderijen, water colors en art prints van de New Yorkse kunstenaar Easton Davy te zien, waaronder de fotocollage-onderdelen waar de kunstenaar om bekend staat.

The RGB Club

Zaterdag 14 en zondag 15 oktober,
zaterdag 21 en zondag 22 oktober,
van 12.00 tot 17.00 uur, De Beurs

De Beurs Schiedam en Bob van der Vlist openen tijdens beide weekenden van Fotofestival Schiedam 2017 de kleinste dans club van Schiedam: THE RGB CLUB. Geheel volgens het thema krijg je als gast een wit pak en de keuze uit de drie kleuren Rood, Groen of Blauw. De fotograaf legt het vast en verzamelt zijn werk tot er een document onstaat: de RGBlauwdruk.