FestivalLocaties

In het hart van de historische Schiedamse binnenstad, op een steenworp afstand van het Wennekerpand, vindt je een platform en werkplaats voor podiumkunsten en beeldende kunst: Ruimte in Beweging. Tijdens het festival worden er exposities gehouden.

Meer info

Boterstraat 81, Schiedam
ruimteinbeweging.nl

Het stationsplein, startpunt van elke ov reiziger en menig fotofestivalbezoeker is het decor van een buitententoonstelling waar de connectie tussen het festival en de stad Schiedam centraal staat.

Meer info

Stationsplein, Schiedam

In de voormalige Wenneker Distilleerderij werd vroeger allerhande binnenlands gedistilleerd gestookt, nu is het  echter hét culturele centrum voor theater, film en kunsteducatie. Tijdens het festival worden er exposities gehouden,films vertoond en speciale activiteiten georganiseerd.

Meer info

Vijgensteeg 2, Schiedam
wennekerpand.nl

Openingstijden: Dagelijks geopend van 12:00 tot 22:30.
Op maandag gesloten

De Schiedamse Korenbeurs is bijzonder stads-erfgoed. Ooit werden hier moutwijn, granen en spoeling verhandeld voor de in Schiedam gevestigde stokerijen. Tegenwoordig vind je hier de groenste (en misschien wel mooiste?) openbare bibliotheek van Nederland en programmeert Fotofestival Schiedam een expositie op de eerste etage van de Korenbeurs.

Meer info

Lange Haven 145, Schiedam
debibliotheekschiedam.nl

De geschiedenis van de Lange Haven gaat ver terug tot 1300 en dat zie je aan de mix van deftige herenhuizen, musea, kerken en ander bijzonder erfgoed. Tijdens het eerste weekend vormt de Lange Haven hét ideale decor van Chambres de Schie, waar recentelijk afgestudeerde kunstenaars hun werk, in een intieme ambiance, bij verschillende bewoners exposeren. De precieze locaties worden binnenkort bekend gemaakt.

Meer info

Lange Haven (diverse Chambres de Schie locaties), Schiedam

De imposante Havenkerk, met een rijk geornamenteerd interieur, is sinds 2010 slechts sporadisch geopend voor publiek en staat voor het grootste gedeelte van het jaar leeg. Tijdens het Fotofestival Schiedam is het echter een van de meest prominente expositieruimtes.

Meer info

Lange Haven 70, Schiedam

FFS Gallery is de tentoonstellingsruimte en het kantoor van Fotofestival Schiedam waar het hele jaar door kleinschalige exposities en activiteiten worden georganiseerd.

Meer info

Hoogstraat 101B, Schiedam
fotofestivalschiedam.nl

Openingstijden: Elke donderdag en op afspraak

In de entreehal van het Stedelijk Museum bevindt zich de FFS shop waar je allerlei festivalgerelateerde artikelen kan kopen. Van fotoboeken tot prints, van festival-tshirts tot catalogus, hier moet je zijn. Ook kan je hier elke dag gezellig lunchen aan de gezamenlijke eettafels van het Stedelijk Museum.

Meer info

Atrium Stedelijk Museum Schiedam, Hoogstraat 112, Schiedam
stedelijkmuseumschiedam.nl

Het Monopole, gebouwd in Amsterdamse Schoolstijl is een echte blikvanger in het straatbeeld van Schiedam. Speciaal voor het fotofestival zet deze voormalige bioscoop de deuren wijd open en dient het als festivalhart waar je naast de expositie in de spectaculaire oude filmzaal, langs kan komen voor informatie, activiteiten én goede koffie.

Meer info

Hoogstraat 99, Schiedam

Het Stedelijk Museum Schiedam voor hedendaagse kunst is sinds 1940 gevestigd in het voormalige Sint Jacobs Gasthuis.  Fotofestival Schiedam toont een expositie in het auditorium en heeft een speciale festivalshop in het Atrium waar fotoboeken, prints en nog veel meer wordt verkocht.

Meer info

Hoogstraat 112, Schiedam
stedelijkmuseumschiedam.nl

De Hoogstraat is de winkelstraat van Schiedam. Vroeger was het één en al winkels en winkelend publiek, maar in het tijdperk van online shoppen vindt de Gemeente Schiedam nieuwe, creatieve bestemmingen voor de veelal prachtige panden in de vorm van pop-up stores, locaties voor culturele evenementen en speciaalzaken. Tijdens het festival zullen een aantal van deze panden overgenomen worden door bijzondere exposities. Binnenkort wordt bekend gemaakt welke locaties dit zijn.

Meer info

Hoogstraat (diverse locaties), Schiedam

Het gebouw aan de Koemarkt was ooit een gerenommeerd hotel opgericht in 1927. Dit voormalig hotel doet al jaren dankbaar dienst als locatie voor culturele evenementen zoals de theateruitvoering Tramlijn Begeerte en natuurlijk Fotofestival Schiedam.

Meer info

Koemarkt 1, Schiedam