FestivalExposities

De in Japan woonachtige fotograaf Jacob Burge creëert met zijn serie Made in Taiwan lichtelijk absurdistische maar soms ook verstilde scènes, die een beeld schetsen van het Aziatische straatleven gezien door Westerse ogen. De fotoserie is van 23 juni tot 1 september 2017, in aanloop naar het festival, te zien in de FFS Gallery.
Lees verder

Chambres de Schie

Groepsexpositie

Lange Haven

Tijdens het eerste weekend van Fotofestival Schiedam exposeren recentelijk afgestudeerde kunstenaars van verschillende kunstacademies hun werk in de intieme ambiance bij particulieren die wonen of werken aan de Lange Haven; in de keuken, huiskamer of op straat voor de deur.
Lees verder

De Zilveren Camera is al zes decennia lang gericht op het stimuleren van de Nederlandse fotojournalistiek. Jaarlijks onderscheidt de organisatie Nederlandse fotojournalisten voor het uitzonderlijke werk dat zij maken. De verzamelde winnaars van deze wedstrijd laten de kracht van de Nederlandse fotojournalistiek en nieuwsfotografie zien in al hun vindingrijkheid, visuele verbeeldingskracht en journalistieke vaardigheden.
Lees verder

Anno 2017 is wifi bijna een eerste levensbehoefte. Maar door hoeveel hiervan we daadwerkelijk worden omgeven, is niet met het menselijk oog zichtbaar. Kunstenaar en onderzoeker Luis Hernan, verbonden aan de Universiteit van Newcastle, visualiseert deze wifi-signalen. Zijn Digital Ethereal is een 'creatieve zoektocht' binnen het draadloze spectrum.
Lees verder

Mapping the Territory is onderdeel van het langlopende project 'Whiplash Transition’ van de Britse kunstenaar Lisa Barnard. Zij onderzoekt de verschillende implicaties van het gebruik van drones, ingezet door het Amerikaanse leger. Deze onbemande luchtvoertuigen worden al sinds de Vietnam oorlog gebruikt voor militaire doeleinden en zijn inmiddels onmisbaar als strategisch wapen.
Lees verder

Micro/Macro werpt een speelse blik op het ontwerp van het menselijk lichaam en het heelal. In een serie collages toont Lynne Brouwer de wonderlijke visuele overeenkomsten tussen beiden en brengt ze de twee buitengewone universa samen.
Lees verder

Aan de fotoboekenverzamelaar hoeven we Cristina de Middel inmiddels niet meer voor te stellen. Haar fotoboek The Afronauts, dat in 2012 in eigen beheer werd gepubliceerd, heeft de status van een veelbesproken en gezocht collector's item. Haar project Party is een visuele dialoog met ‘De citaten van Mao Zedong’, na de bijbel het meest verkochte boek in de wereldgeschiedenis.
Lees verder